Connect with us

Festival

«Aigio Music Festival»: Μια πόλη, ένας ολόκληρος μουσικός κόσμος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας), ανακοινώνει την ίδρυση του 1ου φεστιβάλ μουσικής «Aigio Music Festival» με εγχώριο και διεθνή προσανατολισμό που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου στο Αίγιο, με καλλιτεχνικό σύμβουλο τον Θεόδωρο Λεμπέση.

Αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή της Αιγιάλειας η ΔΗΚΕΠΑ, οργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ, που θα απαρτίζεται από εκδηλώσεις με κοινό θεματικό άξονα τη μουσική από την κλασική περίοδο ως τις παρυφές της σύγχρονης, της μοντέρνας και της τζαζ μουσικής.

Ένας δεύτερος στόχος κατά την περίοδο του φεστιβάλ είναι η πραγματοποίηση σεμιναρίων – μαθήματα Master Class – από διακεκριμένους καθηγητές. Η πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε στην αναμόρφωση και την αναβάθμιση των νέων μουσικών όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στόχος μας είναι, τις ημέρες του φεστιβάλ, στην πόλη του Αιγίου να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη γιορτή της μουσικής που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το φεστιβάλ με τις καλλιτεχνικές του δράσεις, σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με την πολιτιστική εξωστρέφεια (συμμετοχή σε άλλο διεθνές φεστιβάλ εντός της χώρας ή σε διεθνές επίπεδο) μπορεί να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, να σηματοδοτήσει την καλλιτεχνική αναβάθμιση της πόλης και των πολιτών και εν γένει να γίνει ένας σημαντικός πυλώνας καλλιτεχνικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή.  

Η πολιτιστική δραστηριότητα της ΔΗΚΕΠΑ, μέσω του Aigio Music Festival έχει τους παρακάτω στόχους:

 • Τη διοργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων (συναυλιών /παραστάσεων, πολυθεαμάτων, κ.ά.) σε σχέση με τη λόγια και κλασική μουσική ως τις σύγχρονες τάσεις της μουσικής (μοντέρνα μουσική, Jazz).
 • Ο δεύτερος σκοπός του φεστιβάλ είναι ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας σε μορφή σεμιναρίων. Νέοι και νέες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μαθήματα μουσικής με τους πλέον καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ένας διεθνής διαγωνισμός μουσικής σύνθεσης, όπου ο επικρατέστερος θα έχει τη δυνατότητα, να παρουσιάσει το έργο του στο φεστιβάλ και να λάβει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό ως επιβράβευση.
 • Στη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας.
 • Στην ανάδειξη τοπίων της ευρύτερη περιοχής μέσω των καλλιτεχνικών δράσεων.
 • Στη συμμετοχή του φεστιβάλ, σε άλλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα σε μορφή πολιτιστικών ανταλλαγών ή επιμόρφωσης.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος διεθνούς διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης

Η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας), διοργανώνει το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Aigio Music Festival», την περίοδο 14 έως 23 Ιουλίου 2023.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, προσκαλούμε νέες και νέους συνθέτες να λάβουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης.

Το έργο που θα επιλεγεί από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα παρουσιαστεί κατά την περίοδο διεξαγωγής του φεστιβάλ και θα λάβει συμβολικό χρηματικό ποσό.

Πληροφορίες -Οδηγίες

 • Η επιλογή του έργου θα γίνει από τριμελή καλλιτεχνική επιτροπή.
 • Τα υποβληθέντα έργα θα πρέπει να έχουν μέγιστη διάρκεια έως 10 λεπτών.

Οι νέοι συνθέτες μπορούν να επιλέξουν όποια μορφή και φόρμα μουσική επιθυμούν (κονσέρτο, μικρή συμφωνία, παραλλαγές σε  ένα έργο, κ.α.).

 • Το μουσικό έργο που θα συνθέσουν μπορεί να αποτελείται από τα παρακάτω όργανα, το σύνολο όλων των οργάνων, ή επιλογή αυτών: (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κόντρα μπάσο, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Όμποε, Κόρνο, Φαγκότο, πιάνο, κλασική κιθάρα, Ακορντεόν, κρουστά, ή μελοποιημένη ποίηση για λυρικό τραγουδιστή)
 • Το έργο που θα επιλεγεί θα πρέπει να μην έχει παρουσιαστεί δημοσίως μέχρι και την ημέρα παρουσίασης του από το φεστιβάλ.
 • Οι συνθέτες/τριες οφείλουν να αποστείλουν την παρτιτούρα του έργου τους σε μορφή pdf (κατά προτίμηση συνοδευόμενη από ηχητική προ ακρόαση από υπολογιστή σε μορφή mp3/), σύντομο βιογραφικό σημείωμα,  βεβαίωση ή τίτλο σπουδών καθώς και στοιχεία επικοινωνίας, το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2023, ηλεκτρονικά μέσω email στην διεύθυνση dhkepaigialeias@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dhkepaigialeias@gmail.com και στο τηλέφωνο 26910-28210 (υπόψη: κ. Δημήτρη Ζωιτσούδη και Θεόδωρου Πανουτσόπουλου).

Μαρία Τσουκαλά – πρόεδρος του ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

Θεόδωρος Λεμπέσης – Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Φεστιβάλ

Δημ. Σχέσεις & Επικοινωνία Φεστιβάλ

Άντζυ Νομικού – angienomikou@gmail.com

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος – sarantopoulospr@gmail.com 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα