Connect with us

Festival

Θεσσαλονίκη: EuroPride 2024 | 21 – 29 Ιουνίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride 2024, το κορυφαίο αυτό event της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου 2024.

Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία
Αυτό είναι το σύνθημα του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη. Αντανακλά 3 σημαντικά στοιχεία, 3 πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το κίνημά μας.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε χώρους όπως η προβλήτα Α΄ του λιμανιού της πόλης και η Διεθνής Έκθεση, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται την τελευταία ημέρα, 29 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση του EuroPride. Η παρέλαση θα λάβει χώρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα περάσει από το φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο, δείχνοντας ότι η πόλη συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Σε μια πόλη που προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο, με απίθανο καιρό, έντονη γαστρονομική κουλτούρα, ζωντανή νυχτερινή ζωή και μακροχρόνια δημόσια παρουσία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η πόλη έχει να προσφέρει πολλά στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του EuroPride. Από το 2012, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το δικό της ετήσιο φεστιβάλ υπερηφάνειας, με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή, που έχει φτάσει μέχρι και τις 18.000.

Φιλοξενώντας το EuroPride στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φιλοδοξούμε να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα για την κοινότητα στα Βαλκάνια και ευρύτερα και να συμβάλουμε στο να γίνει ολόκληρη η Ευρώπη μια ασφαλής και συμπεριληπτική ζώνη για όλα τα φύλα, τις σεξουαλικότητες, τις εκφράσεις και γενικά κάθε διαφορετικότητα.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
News2 ώρες πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες2 ώρες πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival1 ημέρα πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη

News1 ημέρα πρν

Το θεατρικό έργο STEREOPHONIC σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions υποψήφιο για 13 Tony Awards!

Μουσική1 ημέρα πρν

Φτηνά τσιγάρα the musical: Ακούστε τα τραγούδια Γ@μιέστε & Στον Μάκη Δεν Αρέσει το Καράτε

Festival2 ημέρες πρν

Plastiras Lake Festival! 11-12-13-14 Ιουλίου 2024

News2 ημέρες πρν

18 Μαϊου Διεθνής ημέρα μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ξεναγήσεις

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Οι In Flames έρχονται στο Floyd live venue! | Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Ο Θοδωρής Κοτονιάς στην Τεχνόπολη στο Γκάζι Τρίτη 4 Ιουνίου

Events2 ημέρες πρν

Ο ΟΣΔΕΛ στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης