Connect with us

Festival

4o Mikropolis Festival: Από 12 έως 15 Οκτώβρη στη Πλατεία A του Τhe Ellinikon Experience Park

Το Mikropolis Festival, η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς, επανέρχεται δυναμικά και με τη στρατηγική συνεργασία και υποστήριξη της Lamda Development και του “Τhe Ellinikon Experience Park” καλεί μικρούς και μεγάλους στη νέα της εποχή!

Δημοσιεύθηκε

στις

Από 12 έως 15 Οκτώβρη και για τέσσερις ημέρες η Πλατεία A του Τhe Ellinikon Experience Park μεταμορφώνεται σε ένα συναρπαστικό χώρο εμπειριών και ψυχαγωγίας.

Στη φετινή Mikropolis καταξιωμένοι φορείς και καλλιτέχνες ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα, στο αγαπημένο αστικό Πάρκο της Αθήνας το The Ellinikon Experience Park.

Παιδιά και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις μοναδικές θεματικές γειτονιές της Mikropolis, να πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια, ευρηματικά εκπαιδευτικά και διαδραστικά προγράμματα, συναρπαστικές πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Γιατί στη Mikropolis 2023 ένας όμορφος κόσμος είναι εφικτός!

Στη φετινή Mikropolis παιδιά και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις μοναδικές, θεματικές γειτονιές, που βασίζονται στο τρίπτυχο «παιδεία – παιχνίδι – παιδί».

Ανανεωμένη και με πλούσια θεματολογία, η Mikropolis 2023 αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό «οικοσύστημα» εμπειριών και δημιουργίας, καθώς απαρτίζεται από 6 θεματικά εμπνευσμένες Γειτονιές και συγκεκριμένα: τη «Γειτονιά των e-sports», τη «Γειτονιά της οδικής αγωγής», τη «Γειτονιά του φίλου μου του σκύλου», τη «Γειτονιά της φύσης», τη «Γειτονιά της τεχνολογίας και της ρομποτικής» και τη «Γειτονιά της αρχιτεκτονικής».

Το υψηλής ποιότητας πρόγραμμα του Mikropolis Festival 2023 περιλαμβάνει καινοτόμες δράσεις και εκδηλώσεις, που φέρουν την υπογραφή τωνHADO Greece & CyprusΙ.Ο.ΑΣ (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»), Μ.Κ.Ο. Liberty Assistance & Guide DogsΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων), Archelon (Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας), Α.Μ.Κ.Ε. The Bee Camp, A.M.K.E. SciCo (Science Communication), Arkki by AKTO (School of Architecture for children and Youth), The Burger Project.

Δείτε τις Γειτονιές του Mikropolis 2023

Γειτονιές, δράσεις, διερευνητική μάθηση και “learn-by-doing”.

Γειτονιά των e-sports

HADO: Ο βασιλιάς των e-Sports στο 4ο Mikropolis Festival

Το Mikropolis Festival σε συνεργασία με την HADO Greece φιλοξενεί για πρώτη φορά στο The Ellinikon Experience Parκ το HADO, το βασιλιά των e-Sports, το δημοφιλές AR (Augmented Reality) game που καινοτομεί στον ηλεκτρονικό αθλητισμό παγκοσμίως.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα για 2 ολόκληρες ημέρες να γνωρίσουν το δημοφιλές άθλημα, να μυηθούν στον κόσμο των E-Sports και να παίξουν στην ειδικά διαμορφωμένη HADO Arena, στην οποία θα εγκατασταθεί μια μεγάλη LED οθόνη διάστασης 25τμ για να μπορεί να απολαύσει το κοινό το συναρπαστικό αυτό άθλημα.

Το HADO αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα για να έρθουν οι γονείς κοντά με τα παιδιά τους. Είναι ομαδικό παιχνίδι με απλούς κανόνες και μέσα από το παιχνίδι ενδυναμώνει τις σχέσεις και δίνει ευκαιρίες διάδρασης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HADO;

Το HADO είναι ένα τεχνοάθλημα! Ως το πρώτο techno-sport, το HADO εισαγάγει την τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality “AR”) στον αθλητισμό για να δημιουργήσει μία πλατφόρμα που θα φέρει τα e-Sports από την καρέκλα σε ένα αληθινό γήπεδο.

Το HADO δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6×10 μέτρων. Με απλούς κανόνες παιχνιδιού συνθέτει ένα άθλημα με έντονη κίνηση, κάνοντας τους παίκτες να πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη.

Το HADO χαράζει νέα προοπτική για το μέλλον του αθλητισμού και συγκεντρώνει παγκοσμίως χιλιάδες παίκτες και θεατές σε ένα άθλημα που θα πρωταγωνιστήσει.

Ελεύθερο παιχνίδι με την Εθνική ομάδα HADO

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2022 στη Γαλλία όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, η Εθνική ομάδα HADO αναχωρεί στις 16/10 για Τόκιο όπου οι καλύτερες 12 ομάδες από όλες τις ηπείρους θα αναμετρηθούν για το παγκόσμιο κύπελλο HADO.
Η Εθνική ομάδα θα παραβρεθεί στο Mikropolis Festival την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 15.00-17.00 . Για δύο ώρες οι παίκτες θα είναι στη διάθεση των μικρών φίλων για να παίξουν μαζί και να δείξουν πως μπορεί η τεχνολογία δημιουργεί ένα συναρπαστικό άθλημα με συνδυασμό φυσικής άσκησης και ταχύτατης σκέψης.

Γειτονιά της Οδικής Αγωγής

«Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.)»

Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, την έρευνα, την ενημέρωση και την εκπαίδευση στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Το Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” έχει ήδη καταφέρει να συνεισφέρει σημαντικά στην Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα ως Μη Κυβερνητικός Οργανισμός υπό τη συνεχή συνεργασία με δημόσιους φορείς, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και τον Ιδιωτικό τομέα.

Σκοπός των δράσεων:
– Κατάρτιση μέσω θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης & διαδραστικών δραστηριοτήτων
– Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση & εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα Οδικής Αγωγής και Ασφάλειας
– Ενημέρωση των παιδιών με παράλληλη εκμάθηση κρίσιμων ζητημάτων για την κυκλοφορία στο δρόμο

Δραστηριότητα 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Διαδραστικό Παιχνίδι “Ασφαλώς Ποδηλατώ”
Σταθμός ενημέρωσης για το ποδήλατο όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για:
– Τον εξοπλισμό ασφαλείας που πρέπει να διαθέτει ένα ποδήλατο
– Τα βασικά σημεία που θα πρέπει να ελέγχουν πριν την χρήση του ποδηλάτου
– Τον εξοπλισμό ασφάλειας του αναβάτη
– Τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται, ώστε να παραμένουν ασφαλείς, κινούμενοι εντός του αστικού ιστού

Δραστηριότητα 2: Επιδαπέδιο παιχνίδι “Αστεράκια σε Κίνηση”
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αστεράκια σε Κίνηση, απευθύνεται σε παιδιά Π/βάθμιας Εκπαίδευσης και έχει σχεδιαστεί από έμπειρους παιδαγωγούς, ειδικούς της οδικής ασφάλειας και προγραμματιστές προηγμένων εκπαιδευτικών εφαρμογών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά σε μια καινοτόμο προσέγγιση βασισμένη στην παιχνιδοκεντρική μάθηση που χρησιμοποιεί κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια για την Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια και την κινητικότητα.

Γειτονιά του Φίλου μου του Σκύλου

Liberty Assistance & Guide Dogs

Η Liberty Assistance & Guide Dogs είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση σκύλων-οδηγών για άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης ακολουθώντας διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.

Kινητήριος δύναμη, αποτελεί η αγάπη για το σκύλο και το συνάνθρωπο, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και την αυτονομία.

Η Liberty Assistance & Guide Dogs έχει όραμα να συνεισφέρει σε έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό, με ισότιμες ευκαιρίες για όλους. Μέσω της εκπαίδευσης σκύλων οδηγών προσφέρει συνοδοιπόρους, οι οποίοι με τις ικανότητές τους βελτιώνουν τη ζωή των ατόμων με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων με βλάβη στην όραση, πιο εύκολη και χωρίς κόστος.

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Τα μυστικά των Σκύλων Οδηγών – Θεωρητική Προσέγγιση
Βιωματική προσέγγιση με σκύλο οδηγό
Διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης, κατοικιδίων ή/και αδέσποτων
Διάφορα tips για το πώς να εκπαιδεύσετε το δικό σας σκύλο
Εμπόδια στο δρόμο – εμπόδια και ρεαλιστικές συνθήκες

Γειτονιά της Φύσης

ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ιδρύθηκε το 1983 με την ονομασία «Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας» και είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την έρευνα και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους.

Υπάρχουν 7 διαφορετικά είδη θαλάσσιας χελώνας στους ωκεανούς του κόσμου. Το όραμα του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ότι οι απειλές θα εξαλειφθούν και οι θαλάσσιες χελώνες θα συνεχίσουν να επιτελούν το ρόλο τους στη φύση ανεμπόδιστα.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και δράσεις για την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, συνδυάζοντας το επιστημονικό έργο με την εθελοντική προσφορά και επιδιώκοντας με την ενημέρωση και εκπαίδευση να ενεργοποιήσει την κοινωνία για ένα καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη.

ΔΡΑΣΕΙΣ Mikropolis

Κιόσκι Ενημέρωσης και Υποστήριξης: Πόσα είδη χελώνας υπάρχουν και από τι κινδυνεύουν; Υιοθέτησε μία θαλάσσια χελώνα, μία φωλιά ή ένα χελωνάκι και βοήθησέ μας να τα προστατέψουμε!

 

THE BEE CAMP

Το The Bee Camp ΑΜΚΕ είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα που ασχολείται με την προστασία των μελισσών. Αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να προστατεύσουν τις μέλισσες και τους επικονιαστές. Μέσα από την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και τη δημιουργία βιοτόπων κάνουμε τον κόσμο να ανθίσει.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του The Bee Camp είναι μια πρωτότυπη εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εισάγει τα παιδιά στο θαυμαστό κόσμο των μελισσών και των φυτών φωτίζοντας το ταξίδι της τροφής απο το λουλούδι μέχρι τον άνθρωπο. Χρησιμοποιείται η μουσική, το θέατρο, οι κατασκευές, ο χορός και η ζωγραφική ως μέθοδοι για να δοθούν ερεθίσματα στα παιδιά των πόλεων να εξερευνήσουν τη δική τους σχέση με τη φύση, με επίκεντρο τη ζωή της μέλισσας.

1. ΓΥΡΗ ΓΥΡΗ ΟΛΟΙ

 • Ποιο είναι άραγε το μαγικό μυστικό της γύρης;
 • Τι σχέση έχει με τα αγαπημένα μας φρούτα;
 • Θα υπήρχαν φρούτα χωρίς τις μέλισσες;

Μέσα από θεατρικό παιχνίδι ακολουθούμε τις μέλισσες μέσα στην κυψέλη και ανακαλύπτουμε τη ζωή του, τους διαφορετικούς τους ρόλους και την τέχνη της συνεργασίας. Παρατηρούμε τη φύση γύρω μας, μαθαίνουμε για την επικονίαση και τη σημασία της βιοποικιλότητας. Τέλος, κατασκευάζουμε σποροβόμβες για να γεμίσουμε την πόλη μας μυρωδάτα και πολύχρωμα αγριολούλουδα. Έτοιμοι να πετάξουμε; Ξεσκονίστε τα φτερά σας και φύγαμε!

2. ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΛΕ

 • Πόσα είδη μελισσών υπάρχουν στον κόσμο;
 • Πού μένους όλες αυτές οι μέλισσες;
 • Άραγε μοιάζουμε μεταξύ τους;
 • Αλήθεια παράγουν όλες τους μέλι;
 • Γιατί λέμε ότι είναι ο σημαντικότερος οργανισμός πάνω στη γη;

Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο ανακαλύπτουμε τις μοναχικές μέλισσες, τις διαφορετικές φωλιές τους και το αγαπημένο τους φαγητό. Στο τέλος του εργαστηρίου κάθε παιδί κατασκευάζει τη δική του μοναδική μέλισσα σούπερ-ήρωα.

3. ΠΟΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ;

 • Τί κοινό έχουν το δέντρο και το δεντρολίβανο; Έχουν τα φυτά μάτια;
 • Αλήθεια, γιατί υπάρχουν τα λουλούδια;

Μέσα από ένα βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τη μυστική ζωή των φυτών. Θα παρατηρήσουμε και θα μάθουμε για τον κύκλο ζωής των μονοετών φυτών και θα φυτέψουμε σπόρους φυτών πλούσιων σε νέκταρ και γύρη για να κάνουμε κάθε μπαλκόνι μια νόστιμη γωνιά για τις μέλισσες της πόλης.

Γειτονιά της Τεχνολογίας και Ρομποτικής

SciCo

Η Α.Μ.Κ.Ε. «SciCo» (Science Communication) έχει κεντρικό στόχο την επικοινωνία και διάχυση επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων.

Στόχοι της SciCo είναι:

 • Η προώθηση της σωστής επικοινωνίας και μετάδοσης της επιστήμης.
 • Η πρόκληση ενδιαφέροντος των νέων για την επιστήμη.
 • Ενδυνάμωση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

1 . Εργαστήρια Επιστημών 1:

Ολα τα χρώματα είναι ένα: Αυτό το πείραμα είναι γνωστό ως δίσκος του Νεύτωνα.

Κερί σε ποτήρι : Μπορούμε να σηκώσουμε το κερί χωρίς να το σηκώσουμε με τα χέρι μας, χρησιμοποιώντας μόνο τους νόμους της φυσικής;

Ένας επιστήμονας στην κουζίνα! Αλλάξτε χρώμα σε διάφορα διαλύματα με τη βοήθεια του κόκκινου λάχανου.

Το άθραυστο μπαλόνι: Αν πλησιάσουμε ένα φουσκωμένο μπαλόνι με αέρα σε φλόγα, θα σκάσει. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα άθραυστο μπαλόνι;

2. Εργαστήρια Επιστημών 2:

Κινούμενα χρώματα: Μπορεί ένα αστρικό νεφέλωμα να χωρέσει σε ένα πιάτο; με γάλα και σαπούνι μπορεί.

Ιπτάμενο πλαστικό: Μπορούν τα πράγματα να πετάξουν χωρίς φτερά; όχι ? Με τους νόμους της φυσικής μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την απάντηση;

Διαγωνισμός Μηχανικών: Χρησιμοποιώντας αντικείμενα καθημερινής χρήσης οι ομάδες θα κληθούν να κατασκευάσουν μια γέφυρα.

3. Εργαστήρια Τεχνολογίας: Γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας (VR)

Παρακολουθήστε εικονικά μέρη από δεινόσαυρους μέχρι το απέραντο διάστημα.

Προβάλετε αντικείμενα στο χέρι σας: Κρατώντας έναν QR κύβο διάφορα αντικείμενα μπορούν να προβληθούν στο tablet ώστε να μπορείτε να κρατήσετε πλανήτες, φυτά και ζώα.

Διαγωνισμός tech-balls: Ποιος μπορεί να μετακινήσει τις τρελές μπάλες τεχνολογίας από απόσταση και να περάσει όλα τα εμπόδια;

4. Εργαστήρια Ρομποτικής:

1) Εισαγωγή στο Arduino:

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν τα βασικά εξαρτήματα ενός Arduino, θα κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον προγραμματισμό και θα δημιουργήσουν ένα έξυπνο σύστημα.

2) Εισαγωγή στο App Inventor

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με βασικά στοιχεία του App Inventor, και στη συνέχεια θα εφαρμόσουν τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα τρέχει σε περιβάλλον Android.

5. Εισαγωγή στο Micro:bit
Στην ενότητα αυτή θα ανακαλύψουμε μαζί τις δυνατότητες του μικρού υπολογιστή Micro:bit, θα εξοικειωθούμε με τον προγραμματισμό και θα μάθουμε να γράφουμε το δικό μας κώδικα. Μέσα από τις δραστηριότητες της ενότητας θα έχουμε την δυνατότητα να κατανοήσουμε τις βασικές λειτουργίες του micro:bit ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούμε με τη χρήση των κουμπιών και αισθητήρων που διαθέτει, δημιουργώντας, δοκιμάζοντας και αξιολογώντας τα προγράμματα που θα φτιάξουμε.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να το φωτίζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται μία καρδιά. Αφού εξοικειωθούν με τη λειτουργία του microbit, επεκτείνουν το πρόγραμμά τους κάνοντας την καρδιά να αναβοσβήνει. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο του microbit και τον κατάλληλο κώδικα θα φτιάξουν ένα εικονικό ζάρι. Τέλος, με τον αισθητήρα θερμοκρασίας και τον κατάλληλο κώδικα θα φτιάξουν και ένα θερμόμετρο που θα απεικονίζει την θερμοκρασία του χώρου.

Γειτονιά της Αρχιτεκτονικής

Arkki by AKTO (School of Architecture for children and Youth):

Το πρόγραμμα Arkki by AKTO προάγει τη δημιουργική εκπαίδευση για παιδιά 4 – 17 ετών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Βασισμένο στη φινλανδική προσέγγιση για τη μάθηση, στοχεύει στη διδασκαλία δεξιοτήτων στα παιδιά, αντί να επικεντρώνεται στην απομνημόνευση του συνεχώς αυξανόμενου όγκου γεγονότων. Με βάση το παιχνίδι, μέσω της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, το βραβευμένο πρόγραμμα Arkki υποστηρίζει τα παιδιά στη φυσική τους ικανότητα να αναρωτιούνται, να εξερευνούν, να εκφράζουν τις ιδέες τους, να συνεργάζονται και να μαθαίνουν μέσα από διασκεδαστικές, ανταποδοτικές και συναρπαστικές εμπειρίες.

Γλυκιά Αρχιτεκτονική – Sculpture:

Η πιο γλυκιά εισαγωγή σε θεμελιώδεις έννοιες της αρχιτεκτονικής, όπως η γεωμετρία, τα σχήματα, ο σκελετός. Με τη δημιουργία απλών τριγωνικών κατασκευών, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα γεωμετρικά σχήματα και αναπτύσσουν τις δικές τους τρισδιάστατες συνθέσεις χρησιμοποιώντας ζαχαρωτά και οδοντογλυφίδες! Παράλληλα όμως κατανοούν και τη σημασία της σωστής συνδεσμολογίας.

Χάρτινες Πολιτείες – City planning:

Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί αρχιτέκτονες εξερευνούν τη δομή και τη φύση του αστικού τοπίου και εισάγονται στις αρχές του πολεοδομικού σχεδιασμού. Ανακαλύπτουν την ανάγκη συνύπαρξης διαφορετικών λειτουργιών σε μία πόλη, την κυκλοφορία καθώς και την δομή του κτιριακού ιστού.  Τη σχέση χώρου, πρασίνο -υγρό στοιχείο και της δόμησης.
Χρησιμοποιώντας χαρτί και μέσω της τεχνικής των πτυχώσεων (pop ups) το κάθε παιδί αναλαμβάνει τη δημιουργία του δικού του οικοδομικού τετραγώνου, τμήμα μιας πόλης, κομμάτι του αστικού ιστού, ενώ στο τέλος του εργαστηρίου όλα τα τμήματα θα ενωθούν αποκαλύπτοντας μια ευφάνταστη πολύχρωμη πόλη!

Πελώριοι Πύργοι – Paper construction/game:

Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί αρχιτέκτονες αντιλαμβάνονται και συμμετέχουν στη δημιουργία μιας πολυώροφης σταθερής κατασκευής.
Ο σκελετός είναι η αρχή για κάθε κατασκευή.
Στη συνέχεια μπορεί να επενδυθεί με όποιο περίβλημα τους ταιριάζει και να αποκτήσει «δέρμα».
Η συνδεσμολογία και τα κρίσιμα σημεία που φέρουν το βάρος της κατασκευής αποτελούν βασικά στοιχεία της μελέτης των παιδιών για τις δικές τους πελώριες κατασκευές!


Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου: 10.00-15.00
Προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου: 15.00-19.00

Σαββατοκύριακο 14 & 15 Οκτωβρίου: 11.00-19.00
Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί

Eισιτήρια: Από 2€

Πληροφορίες / Κρατήσεις: mikropolisfestival.gr

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες9 ώρες πρν

Nightstalker – Naxatras: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες13 ώρες πρν

José Carreras & Plácido Domingo: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

News14 ώρες πρν

13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Οι υποψηφιότητες

Festival1 ημέρα πρν

Waterboom Festival 2024: Σάββατο 22 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ

Μουσική1 ημέρα πρν

Captain Hawk – Ghosts of the Sea: Νέο Video “Diamonds, Emeralds & Rubies”

News2 ημέρες πρν

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής!

Θέατρο3 ημέρες πρν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»​ 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024​ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

News3 ημέρες πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival4 ημέρες πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη