Connect with us

Festival

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου

Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου, ένας από τους χώρους δημιουργίας του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, θα φωτιστεί και φέτος από δημιουργίες νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, ενώ θα δημιουργηθούν οι χρήσιμες χρονικές ασυνέχειες με σκοπό την επικοινωνία του κοινού με το έργο ενός από τους πλέον πολυδιάστατους κινηματογραφικούς δημιουργούς.

Στο κάδρο, μαζί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, μπαίνει και ο Γαλλοελβετός Ζαν-Λικ Γκοντάρ, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2022. Ο επιδραστικότερος σκηνοθέτης, ο ηγέτης της Nouvelle Vague, που με το έργο του επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του κινηματογράφου, αλλά και τη σχέση του θεατή με το κινηματογραφικό κείμενο, θα είναι παρών στο φεστιβάλ, μέσα από μια ειδική προβολή και ημερίδα.

Φέτος, οι ορίζοντες διευρύνονται, το ταξίδι αποκτά και άλλους συνεπιβάτες και πολύτιμους συνεργάτες!

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συζητήσεις για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με την παρουσία σημαντικών μελετητών του έργου του, έκθεση φωτογραφίας, αφιερώματα σε σημαντικούς δημιουργούς, θεματικές προβολές, συνεργασία με σημαντικούς θεσμούς, όπως το WIFT GR, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Cinemathesis κ.α. Εν καιρώ, θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Λίγα λόγια για την οπτική ταυτότητα:

Την οπτική ταυτότητα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» εμπνεύστηκε και σχεδίασε η αρχιτέκτονας και γραφίστρια, Έλενα Φωτακέλη. Με τα δικά της λόγια:

«Έμπνευση για την ιδέα του project αποτέλεσε ο συγκερασμός δύο δηλώσεων του αγαπημένου μας δημιουργού:

«Κανονικά ήθελα να σπουδάσω φιλολογία. Πήγα στη Νομική μόνο και μόνο γιατί είχα έναν θείο δικηγόρο, που δεν είχε αντικαταστάτη, είχε ένα καλό γραφείο… Όλη η οικογένεια, λοιπόν, με έσπρωχνε εκεί. Εγώ αντί να πηγαίνω στα μαθήματα του κυρίου Ράμμου, του κυρίου Δένδια κλπ. πήγαινα στο σινεμά το πρωί, στο Μόντιαλ, στο Ροζικλαίρ… Κάτι με έσπρωχνε εκεί. Και εκεί είδα μια ταινία του Γκοντάρ, το “À bout de souffle” («Με κομμένη την ανάσα»)Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι θα κάνω σινεμά. Και μιλάω για μια τελείως ανορθόδοξη ταινία, εκφραστικά. Ήταν η αρχή της Nouvelle Vague.»

και

«Ο Θίασος είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι. Και αν η έννοια του ταξιδιού υπάρχει για μένα, υπάρχει από τότε με την ίδια σημασία και την ίδια ένταση. Προς το παρόν σκέφτομαι ότι αν αναζητούσα και έλεγα, «πού είναι το σπίτι μου», θα έλεγα ότι το σπίτι μου είναι δίπλα σε έναν οδηγό, φίλο συνήθως, που οδηγεί ένα αυτοκίνητο, γιατί δεν ξέρω να οδηγώ, κι εγώ δίπλα ακριβώς με ανοιχτό παράθυρο να κοιτώ το τοπίο που περνάει.»

Το μεγάλο δημιουργικό ταξίδι του Θόδωρου Αγγελόπουλου και δίπλα του οδηγός και φίλος, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Οι δύο καθοριστικοί για την τέχνη του κινηματογράφου σκηνοθέτες αφήνουν πίσω τους πολύ δρόμο, και μπροστά τους εκτείνονται οι σκέψεις και οι επιρροές των νεότερων δημιουργών. Το παρελθόν και το μέλλον ενώνονται σε μια άχρονη στιγμή, κατά την οποία τα βλέμματα των δύο σκηνοθετών δεν συναντιούνται, οι δημιουργικές τους καταβολές ίσως να μην είναι κοινές, κι όμως συνυπάρχουν και καδράρονται σε ένα ασταμάτητο ταξίδι, αυτό της κινηματογραφικής τέχνης και της αμφισβήτησης των κανόνων της. Ένα παιχνίδι βλεμμάτων στην πρώτη χρονιά του Animation στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», που ανοίγει δρόμους στο φαντασιακό των θεατών.»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» αποτελείται από τέσσερα διαγωνιστικά προγράμματα: Διεθνές Μυθοπλασίας, Διεθνές Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Animation και Εθνικό Σπουδαστικό. Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών έληξε στις 5 Μαΐου με δημιουργούς από 37 χώρες συνθέτουν την εικόνα μιας διεθνούς διοργάνωσης που φέρνει στη βόρεια Πελοπόννησο τη μαγεία των ταινιών μικρού μήκους από όλο τον πλανήτη. Επελέγησαν συνολικά 66 ταινίες – 27 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, 14 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, 13 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation και 12 στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις ταινίες αποτελούνται από έμπειρους ανθρώπους του χώρου, ενώ τα βραβεία των καλύτερων ταινιών κάθε τμήματος θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 1000 ευρώ για τα τμήματα Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Animation και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.

 

Πρόγραμμα

Οι πρωινές και απογευματινές δράσεις του φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον εσωτερικό χώρο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου, εκτός από τη διάλεξη της Μαρίας Ανδρονίκου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2023 στις 19:00 στα Παλαιά Σφαγεία (Ζωοδόχου Πηγής 57, Αίγιο).

Οι βραδινές προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος πραγματοποιούνται στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 21:15.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

21:30 «Η περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.
Προφεστιβαλική προβολή του αριστουργήματος του Γαλλοελβετού σκηνοθέτη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

19:00 Κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά & εφήβους από την εταιρεία Cinemathesis
Από το φθινόπωρο του 1939 έως το καλοκαίρι του 2023, ο Θίασος του Θόδωρου Αγγελόπουλου συνεχίζει να «φτάνει στο Αίγιο» μέσα από το βλέμμα παιδιών και εφήβων που αναπαριστούν ένα κινηματογραφικό ταξίδι. Η πόλη λειτουργεί ως σκηνικός χώρος και ξαναζωντανεύει ως φιλμικό τοπίο μέσα από πλάνα σεκάνς που επιστρέφουν με μια νέα ματιά.
Μια φιλμική συνάντηση με το έργο του οραματιστή σκηνοθέτη και τα παιδιά, με αφετηρία και προορισμό τον κινηματογραφικό κόσμο του δημιουργού.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

21:00 Παρουσίαση Κριτικών Επιτροπών

22:00 Συναυλία με τη Nalyssa Green
Η αγαπημένη συνθέτις και τραγουδοποιός έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους και γράφει πρωτότυπη μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στην τελετή έναρξης θα παρουσιάσει τα πιο σημαντικά της τραγούδια μαζί με κάποια καινούργια, μαζί με την υπέροχη μπάντα της που απαρτίζεται από σημαντικούς νέους μουσικούς της εναλλακτικής σκηνής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

19:30 «Θόδωρος Αγγελόπουλος – Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο καθένας και η μουσική του»
Προβολή της ταινίας των Αντώνη Κόκκινου, Γιάννη Σολδάτου.
Μία αδημοσίευτη συζήτηση ανάμεσα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο και το Νίκο Παναγιωτόπουλο, ένα πολύτιμο ντοκουμέντο και για την έως τότε στάση και πορεία των δύο δημιουργών, για το σχεδιασμό του μελλοντικού τους έργου, για την οντότητα του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και του κινηματογράφου γενικότερα. Ο λόγος των δύο δημιουργών αποτελεί και το βασικό πυρήνα γύρω από τον οποίο στρέφεται η ταινία.

21:15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANIMATION
Garrano (Vasco Sá, David Doutel) Πορτογαλία
The Sprayer (Farnoosh Abedi) Ιράν
Pink Mountain (Thomas Kunstler) Ελλάδα
Astra (Michał Łubiński) Πολωνία
Grandfather Matteo (Fabio Teriaca, Juan Pablo Etcheverry) Ιταλία

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Fossil Tree (Φώτης Γιαρέντης)
August Nights (Άλκηστη Μιχαλοπούλου)
Φωτοευαισθησία (Μελίνα Λουκανίδου)
The Call Of The Lighthouses (Κωνσταντίνος Ποταμιάνος)
The Beginning (Γιώργος Νικολόπουλος)
Celestial Bodies (Άλεξ Χαρίτου)
Το Κουτί (Μιχάλης Μπασιάς)
Pollinator (Κυριάκος Κακουλλής)
Crush (Αλέξανδρος Βόσσος)
L’ Arrêt Du Temps (Αχιλλέας Τσούτσης)
Shadow Fighting (Κατερίνα Ελεονώρα Τσιάλιου)
The Garden Florist (Αναστάσιος Σταμνάς)

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

19:00 Διάλεξη με θέμα: «Η έννοια του ορίου στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου»
Ομιλήτρια
Sylvie Rollet
Kαθηγήτρια κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Πουατιέ και συγγραφέας του βιβλίου ”Voyage à Cythère”: la poétique de la mémoire d‘Angelopoulos

21:15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANIMATION
Supper (Dániel Bárány) Ουγγαρία
Sierra (Sander Joon) Εσθονία
Corvine (Sean McCarron) Καναδάς
The Perfect Fit (Meinardas Valkevičius) Λιθουανία
Intermission (Réka Bucsi) Ουγγαρία
Lost & Found (Βίβιαν Παπαγεωργίου) Ελλάδα
Times (David Andres Mesa) Κολομβία
Amok (Balázs Turai) Ουγγαρία

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Ἐμοῦ θανόντος γαῖα μιχθήτω πυρί (Ευριπίδης Καρύδης) Ελλάδα
To Examine One’s Self (Pedro M. Afonso) Πορτογαλία
Sirens (Ilaria Di Carlo) Γερμανία / Ιταλία
Moderat – The Last Days (Elisa Mishto, Alexandre Powelz) Γερμανία
Res Publica (Μιχάλης Κατσούρης) Ελλάδα
Cowboys of Aspropirgos (Κωνσταντίνος Πιλάβιος) Ελλάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

19:00 Διάλεξη με θέμα: «Θόδωρος Αγγελόπουλος-Ζαν-Λικ Γκοντάρ»
Ομιλητής
Θανάσης Βασιλείου

21:15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
Datsun (Mark Albiston) Νέα Ζηλανδία
Cherries (Vytautas Katkus) Λιθουανία
Buon Natale (Viren Beltramo) Ιταλία
Memoir of a Veering Storm (Σοφία Γεωργοβασίλη) Ελλάδα
Holy Care (Cristian Patanè) Ιταλία
Homo Perfectus (Άλκη Πολίτη) Ελλάδα
Καλοκαιρινό Αεράκι (Αλέξανδρος Ρέλλος) Ελλάδα

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
You Can’t Automate Me (Katarina Jazbec) Ολλανδία
Under the Lake (Θανάσης Τρουμπούκης) Ελλάδα
INDIGENIUS LOCI (Βίκυ Μαρκολέφα) Ελλάδα
A story in 14 words (Ειρήνη Στείρου) Ελλάδα
Hantush – a fairytale (Αλεξία Τσούνη) Ελλάδα

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

19:00 Διάλεξη με θέμα: «Tο αρχιτεκτονικό και το κινηματογραφικό: Μια σύγκλιση γλωσσών».
Θα εξεταστεί η μοντέρνα αρχιτεκτονική της εικόνας, (συμπεριλαμβανομένων των όψιμων εκδόσεων της), στον κινηματογράφο του Χόλιγουντ μετά το 1980.
Ομιλήτρια
Μαρία Ανδρονίκου
Ιστορικός Τέχνης, Διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

21:15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Vidisova (Γιώργος Παναγόπουλος) Ελλάδα
Will You Look At Me (Shuli Huang) Κίνα
Βούτες (Τάσος Γκινοσάτης) Ελλάδα

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
Μάγμα (Λία Τσάλτα) Ελλάδα
Not tomorrow (Αμέρισσα Μπάστα) Ελλάδα
Safe (Ian Barling) ΗΠΑ
Sillage: Portrait of an Onlooker (Farhad Delaram) Γερμανία
The Sower of Stars (Lois Patiño) Ισπανία
4 ΑΜ (Mehdi Fikri) Γαλλία
Medea (Βασίλης Κωνσταντίνου) Ελλάδα
Fatih the Conqueror (Onur Yagiz) Γαλλία
Curupira and the machine of the destiny (Janaina Wagner) Βραζιλία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

19:00 Συζήτηση πάνελ σε συνεργασία με το WIFT GR με θέμα: «Ένα γυναικείο κινηματογραφικό βλέμμα»
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Λένα Ράμμου, σύμβουλος διοίκησης οπτικοακουστικού τομέα και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του WIFT GR, η Λίτσα Γιαννοπούλου, Γ.Γραμματέας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, η Γιούλικα Σκαφιδά και η Δώρα Χρυσικού, ηθοποιοί και μέλη του WIFT GR, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Μιρέλλα Λεγάκη, οικονομολόγος, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Κινημ/φικών Λεσχών Ελλάδας και μέλος ΔΣ του WIFT GR.
Θα προηγηθεί προβολή δύο εκ των καλύτερων ταινιών μικρού μήκους των τελευταίων ετών:
«I Am Mackenzie» (2019) Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αναστασιάδου και «Memoir of a Veering Storm» (2022) Σκηνοθεσία: Σοφία Γεωργοβασίλη.

21:15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
AirHostess-737 (Θανάσης Νεοφώτιστος) Ελλάδα
North Pole (Marija Apcevska) Βόρεια Μακεδονία
Techno, Mama (Saulius Baradinskas) Λιθουανία
Sound of the Night (Chanrado Sok, Kongkea Vann) Καμπότζη
À la carte (Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλη Τσιουβάρας) Ελλάδα

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
To read them Poems (Αλέξης Χατζηγιάννης) Ελλάδα
Branka (Ákos K. Kovács) Ουγγαρία
Nobody (Marcela Jacobina) Πορτογαλία
Επικίνδυνοι πολίτες (Δημήτρης Γιώτης) Ελλάδα
At Little Wheelie Three Days Ago (Andrew Stephen Lee) ΗΠΑ
Zarzal (Sebastián Valencia Muñoz) Κολομβία

00:30 MIDNIGHT EXPRESS
Μεταμεσονύκτια προβολή της θρυλικής ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο, «Suspiria» από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express του κριτικού κινηματογράφου, Άκη Καπράνου.
Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express που σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη “ανεξάρτητη” ομάδα κινηματογραφόφιλων, με πάνω από 15.000 μέλη και προβολές που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα προβάλει την αριστουργηματική ταινία «Suspiria» του μέγιστου Ντάριο Αρτζέντο. Μετά τα μεσάνυχτα, μια σπουδαία προβολή και κυρίως μια μοναδική εμπειρία!

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

11:00 Ήχος, Κάμερα, Παιδιά, Πάμε!
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας θα προβάλει τις μαθητικές ταινίες, αποτέλεσμα της δουλειάς μαθητών στο πλαίσιο της εξοικείωσής τους με την κινηματογραφική γλώσσα.
Θα ακολουθήσουν:
• Προβολή της μικρού μήκους ταινίας των μαθητών του ΣΤ2, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, «Το Τελευταίο Κουδούνι».
Σενάριο: Ανδρέας Στεφανόπουλος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Λαμπρόπουλος
• Δημιουργικό εργαστήριο με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

13:00 «Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω»
Πρόκειται για δέκα ντοκιμαντέρ – από τα περίπου 70 – που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

19:00 Masterclass από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC): «Η φωτογραφία στον κινηματογράφο: Αλήθειες και ψέματα»
Τι κάνει ο Δ/της Φωτογραφίας σε μια ταινία, ποια είναι τα εργαλεία του, οι κοντινοί συνεργάτες του, η σχέση του με τον σκηνοθέτη.
Οι αλλαγές μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Το masterclass θα παραδώσουν δύο καταξιωμένοι Διευθυντές Φωτογραφίας: ο Πρόεδρος, Γιώργος Φρέντζος και το μέλος της GSC, Γιώργος Καρβέλας.

21:00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
After Party: Mikro Reunion
Οι αγαπημένοι Mikro ανεβαίνουν στη σκηνή σε μια μοναδική συναυλία-reunion μετά από 8 χρόνια!

Οι κριτικές επιτροπές απαρτίζονται από τους:

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας
Ελένη Αγγελοπούλου
Δημήτρης Αναγνώστου
Σταύρος Ράπτης

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ
Μαρία Γιαννούλη
Μάκης Παπαδημητρίου
Δημήτρης Καλαντίδης

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation
Βασίλης Καραμητσάνης
Γιώργος Γούσης
Βασίλης Ψαρράς

Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
Μαρία Ανδρονίκου
Παναγιώτης Δενδραμής
Άκης Καπράνος

Εκτός από το κυρίως πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως διαλέξεις, θεματικές ημερίδες, masterclasses, ειδικές προβολές, παιδικά κινηματογραφικά εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και συναυλίες. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου με τη Nalyssa Green και η τελετής λήξης το Σάββατο 24 Ιουνίου με τους MIKRO να κάνουν reunion ύστερα από 8 χρόνια!

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με διοργανώτρια την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιαλείας επανέρχεται με ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργασιών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το WIFT GR, την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες8 ώρες πρν

Nightstalker – Naxatras: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες11 ώρες πρν

José Carreras & Plácido Domingo: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

News13 ώρες πρν

13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Οι υποψηφιότητες

Festival1 ημέρα πρν

Waterboom Festival 2024: Σάββατο 22 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ

Μουσική1 ημέρα πρν

Captain Hawk – Ghosts of the Sea: Νέο Video “Diamonds, Emeralds & Rubies”

News2 ημέρες πρν

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής!

Θέατρο2 ημέρες πρν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»​ 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024​ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

News3 ημέρες πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival4 ημέρες πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη