Connect with us

Festival

2nd Athens Indie Pop Festival: 17 – 18 Μαΐου 2024 @ Half Note Jazz Club

Δημοσιεύθηκε

στις

2nd ATHENS INDIE POP FESTIVAL

Ένα χρόνο μετά το 1ο Athens Underground Pop Fest And Convention, η μεγάλη γιορτή της indie pop μουσικής στην Αθήνα επιστρέφει στην σκηνή του Half Note, στις 17 και 18 Μαΐου, με οκτώ συγκροτήματα, DJs και ένα τεράστιο φορτίο indie ιστορίας αλλά, κυρίως, δεκάδες οπαδών απ’ όλο τον κόσμο που, όπως και πέρυσι, θα γίνουν μια μεγάλη παρέα που θα διασκεδάσει, θα χορέψει, θα πιεί, αλλά θα τιμήσει και τους μουσικούς της ήρωες και την κουλτούρα τους, όπως τους αρμόζει.

Άλλωστε η διοργάνωση διατηρεί και φέτος τον DIY χαρακτήρα που φιλοδοξουσε πάντα, με τα έσοδα να καλύπτουν αποκλειστικά την διαμονή και τα έξοδα των καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Pop μουσική, Punk καρδιά.

The Flatmates: Η μπάντα από το Bristol, με εκλεκτή θέση στο ρόστερ της θρυλικής Subway Organization, ενός εκ των σημαντικότερων ανεξάρτητων labels στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Πέραν της τιμής που θα έχουμε να ακούσουμε τους Flatmates ως συγκρότημα, το μέλος της μπάντας και ιδρυτής της Subway Organization, Martin Whitehead, θα δώσει και μια ομιλία στο Tiki Bar, όπου και θα διηγηθεί ο ίδιος τις ιστορίες που φανατικά διαβάζαμε από μικροί, για το ίδιο το label, την ανεξάρτητη σκηνή των mid – 80s, το Bristol κ.α.

Karen: Όπως και πέρυσι, ο Davey Woodward, frontman των Brilliant Corners, έρχεται να μας επισκεφτεί, μόνο που αυτήν την φορά «κουβαλάει» μαζί του και ενισχύσεις: το indie – pop supergroup Karen, το οποίο απαρτίζεται από τον ίδιο Davey, των Hugo Owen Morgan των Loop και τον Tom Adams, των Secret Shine, που αναμένεται να παίξει κομμάτια από έναν από τους καλύτερους indie δίσκους τα τελευταία χρόνια, το ομώνυμο LP Karen, αλλά όχι μόνο……

Silver Biplanes: Ο Tim Vass (ex – Razorcuts) και η σύζυγος του Vanessa έκαναν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση πέρυσι, στην σκηνή του Half Note, όπου και αγάπησαν – και αγαπήθηκαν – φανατικά (από) το ελληνικό κοινό. Έχοντας κυκλοφορήσει έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2023, το A Moment In The Sun, επιστρέφουν εκεί όπου ανήκουν, για να παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ.

Action Painting!: Το μεγάλο δίλημμα Sarah ή Subway μπορεί να λυθεί επιτέλους και απο κοντά. Αστειευόμενοι ή όχι, η ουσία είναι ότι μια μπάντα από το ρόστερ της Sarah θα δώσει το παρόν μαζί μας.

The Legendary Bang: Σίγουρα από τους ευσεβείς πόθους των διοργανωτών, αλλά και των pop hardcore fans, οι Legendary Bang από την Γερμανία, θα εκπροσωπήσουν ένα – επίσης – θρυλικό label, αυτό της Marsh – Marigold. Και θα βάλουν ένα ακόμα δίλημμα: Is Mozzer Dead?

One Night Suzan: Η εγχώρια εκπροσώπηση, εκπρόσωποι της χρυσής γενιάς της ελληνικής indie – pop των αρχών των 90s και της This Happy Feeling, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν και τη δεύτερη συλλογή τους στην Make me Happy revords. Still going strong…

Candymouse: Τα παράγωγα των Mousefolk και των Candy Darling, μας δίνουν την ονομασία Candymouse. Η μπάντα αποτελείται από μέλη των παραπάνω συγκροτημάτων και αποτελούν άξιους εκπρόσωπους της indie pop σκηνής του Bristol, και θα παρουσιάσουν το επερχόμενο πρώτο τους άλμπουμ. Ο Stuart Parslow θα παίξει και ένα ακουστικό σετ στο tiki , ενώ θα μας πει και τη δίκη του ιστορία για την Teatime records και την post-c86 σκηνή.

Jowe Head’s Infernal Trinity: Television Personalities, Swell Maps (και πόσα άλλα). Και μόνο αυτά τα δύο ονόματα αρκούν για να διαπιστώσει κάποιος το βάρος που κουβαλάει ο Jowe. Με το νέο του σχήμα, ο Jowe θα μας συστηθεί εκ νέου, ενώ θα δώσει και αυτός με την σειρά του μια ομιλία στο Tiki, όπου θα κρεμόμαστε από τα χείλη του, ενω θα παρουσιάσει και αυτός με τη σειρά του ένα ακουστικό σετ με τους Infernal Trinity.


Προπώληση more.com



Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Μουσική18 ώρες πρν

Οι Rock N’ Road Κυκλοφορούν Το Video Για Το Νέο Τους Single “The Stranger”

Μουσική2 ημέρες πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events2 ημέρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική3 ημέρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival3 ημέρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival3 ημέρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024